top of page

NIEUWS EN AGENDA

Gebedshuizenpad in Zwolle op 3 maart 2024

Op zondag 3 maart 2024 hebben belangstellenden met de fiets een tocht gemaakt langs de ULU Moskee, de Joodse Synagoge en de Dominicanenkerk.  In ieder gebedshuis kregen we uitleg over de religieuze gebruiken van de 3 religies. We waren vooral met mensen uit de christelijke traditie. Overal werd de groep gastvrij ontvangen om geïnformeerd te worden. Vooral in de ULU moskee was een goede introductie van Adhan. Eigenlijk was de tijd hier tekort gezien de vele vragen. Ook in de synagoge was het goed toeven. Mooi om de tentoonstelling te zien. Indrukwekkend de namen van Zwolse slachtoffers van de Holocaust. In de Dominicanenkerk werden we met koffie ontvangen en kregen we een verhaal over de Dominicanen in Zwolle. De deelnemers waren zeer geïnteresseerd!

Interreligieuze vredesviering in Zwolle op 7 januari 2024 | Oosterkerk te Zwolle

Joden, christenen en moslims uit Zwolle vierden samen de vrede op zondag 7 januari 2024. De jaarlijkse viering aan het begin van het nieuwe jaar is inmiddels een Zwolse traditie en had in januari 2024 als thema Leve(n) de Vrede

 

Aan deze viering werkten zowel joden, christenen als moslims mee. Ook mensen die niet of anders religieus zijn, waren uitgenodigd. Dat maakte de viering uniek en belangrijk in tijden van maatschappelijke polarisatie. Deze viering zien we daarom als een belangrijk signaal vanuit de Zwolse samenleving voor de stad Zwolle gericht op vrede en verdraagzaamheid en het verbinden van verschillen in de stad. 

SLAG organiseert de interreligieuze nieuwjaarsviering sinds 1992 in Zwolle, afwisselend in verschillende gebedshuizen in de Hanzestad.

viering
viering
viering

SLAG zoekt versterking!

Wil jij een bijdrage leveren aan verbinding tussen religies? Heb jij een paar uur per maand tijd?

 

Wij zoeken:

  • een medewerker PR en externe contacten > je verzorgt onze contacten met kerken en andere partijen, je maakt persberichten en brengt SLAG onder de aandacht van Zwollenaren.  

“Ons resten geloof, hoop en liefde, deze drie, maar de grootste daarvan is de liefde.”1 Korintiërs 13:13

bottom of page